ADVENTSDORP
In onze klas stonden we stil bij de adventsperiode. Naast onze adventskrans mochten de leerlingen nu eens een adventshuisje maken. De vier raampjes stelden dan de vier zondagen voor. Het werden echt kunstwerkjes. De kinderen creëerden een prachtig adventsdorp in onze klas.

KERSTKOEKJES

Voor de kerstmarkt maakten we echte kerstkoekjes van zanddeeg. Ze moesten hiervoor hun ‘metend rekenen’ bovenhalen om met de ingrediënten tot  ‘zanddeeg’ te komen. Na het kneden konden ze met kerstvormpjes aan de slag om zo te komen tot de kerstkoekjes. Nadat ze gebakken werden, moesten de leerlingen ze nog wegen en verwerken tot echte verpakte koekjes. Het resultaat was lekker en mooi.

SFEERLICHTJES
Voor de kerstmarkt gingen de leerlingen aan de slag met afval, nl. glazen bokalen die klaar waren voor de glasbak. Met touw en verf maakten ze er hele mooie sfeerlichtjes van; ideaal voor op de feesttafel…

NIEUWJAARSBRIEVEN

De nieuwjaarsbrieven voor het komende nieuwjaar zijn uitgegroeid tot echte pareltjes! De kinderen uit het tweede en derde leerjaar gingen aan de slag met allerlei soorten ‘kerstinpakpapier’ en maakte hiervan rolletjes die steeds groter werden en uitgroeiden tot een kerstboom. Knoopjes werden hier de kerstballen.

De kinderen van het 1ste leerjaar gingen dan met naald en draad aan de slag om zo tot een mooie kerstboom te komen.

Ook de brief zelf was een kunstwerkje. Hierbij konden ze eens kennismaken met de verschillende mogelijkheden in het programma Word. Ook echte kerstafbeeldingen gebruikten ze om hun brief mooier te maken. De kinderen van het derde leerjaar typten hierbij zelf hun brief.