Thema 'ons huis'
Tijdens de werolessen werkten we rond het thema 'ons huis'. De kinderen leerden welke vakmensen er allemaal nodig zijn om tot een mooi en goed huis te komen. We bekeken hierbij ook de plannen van het huis van Achiel en de 'hangar' van Louis.
De leerlingen van het derde leerjaar mochten dan op hun beurt architect worden en maakten met het programma 'floorplanner' een plattegrond voor een prachtig huis. Het waren echte kunstwerkjes.
We gingen ook verder kijken. Zo bekeken we de evolutie van het huis van vroeger tot nu. En het derde leerjaar ging ook eens kijken naar de huizen elders in de wereld.
Ook tijdens de lessen M.I. (meervoudige intelligentie) werkten we rond het huis. De kindjes van het eerste leerjaar waren 'kijkknap' en mochten met echte baksteentjes bouwen volgens een bouwplan. De kinderen van het derde waren 'zelfknap' en gingen aan het werk met de computer. De leerlingen uit het tweede leerjaar trokken de tuin in en werden tuinknap. Hier mochten ze werken aan een huisje voor insecten. Ze maakten onder leiding van Maria een pracht van een insectenhotel. De foto's hiervan kun je vinden onder 'insectenhotel'.
Tijdens de lessen muzische opvoeding maakten de kinderen dan een gebouwenpartituur op muziek. Ook in de lesje 'Frans' gingen we verder rond het huis. Ze leerden allerlei woorden met het themaverhaal 'la maison de Nana'.
Wat een leerrijk thema!